ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Ремонтират целия булевард „Дунав”

Северен става строителна площадка догодина, със старта на Водния проект

Евлоги Георгиев

Целият булевард „Дунав” ще бъде основно ремонтиран на няколко етапа в следващите две години. Изготвен е проектът за отсечката от колелото на бившето „Весело село” до най-източния край на градската артерията в Кършияка. Той предвижда замяната на паважната настилка с асфалтова, подмяна на водопровод и канализация, ново осветление, велоалея и тротоари. Платното остава със сегашните габарити, като е предвидена нова връзка с бул. „Северен”. До края на годината строителното разрешение ще бъде факт, съобщи днес райкметът Ральо Ралев.

Западната част на булеварда също ще бъде ремонтирана с началото на дейностите по Водния проект. Неговият обхват засяга само едното платно на „Дунав”, но с полагането на новите колектори под земята с общински средства ще бъде ремонтирано и другото платно.

Имаме избран изпълнител за едната позиция по Водния проект, което означава, че ще се започне работа на пролет. За другите две позиции ще стартираме нова процедура. Финансираме допълнително с шест милиона лева Водния проект, за да може всички улици с паваж в обхвата му да станат асфалтови, допълни по темата кметът Иван Тотев.

Той не скри, че е по- добре е проектът да се изпълнява по лотове, тъй като ако стартират всички дейности едновременно, целият район Северен да бъде разкопан в един и същ момент.

Бяхме дълбоко притеснени как в трите лота, които включват над 50 улици в района, ще се работи едновременно. Нямаме избран изпълнител за първите две позиции, така че ще се работи до 2021 на етапи в различни части на квартала, разясни градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина